sâmbătă, 3 mai 2014

Nexus GPS Tracking alearga alaturi de cei care nu pot!

Duminică, 4 mai 2014, Nexus GPS Tracking va fi alături de concurenți din întreaga lume care vor alerga simultan pentru aceeasi cauză: să susțină cercetările pentru vindecarea leziunilor măduvei spinării.      

Wings for Life World Run este primul eveniment în care mii de concurenți se vor alinia la linia de start, pe 34 de trasee, la ora 13:00 (ora României), și orele echivalente din lume. La maraton pot participa de la sportivi începători, până la profesioniști. Cursa din Bucuresti va avea loc pe DN3-DN3A, pe o distanță de aproximativ 135 km.

Spre deosebire de cursele obisnuite, Wings for Life World Run va avea un format special: linia de final îi va urmări pe concurenți din spate: la o jumătate de oră după start, o mașină reprezentând finalul cursei va porni pe traseu. Ritmul mașinii va fi accelerat la anumite intervale, în funcție de programul global. Dacă un participant este depășit de acestă mașină, cursa lui se încheie și poate lua un autobuz spre zona de start pentru a sărbători.

Pentru a ține sub control fiecare detaliu al evenimentului, toate autovehiculele de interventie, autobuzele și mașinile utilitare vor fi urmarite cu ajutorul sistemului de monitorizare prin GPS, Nexus GPS Tracking.

Încasările generate de Wings for Life World Run, inclusiv taxa de înscriere, vor fi donate de Red Bull Group către Fundația Wings for Life pentru cercetarea leziunilor măduvei spinării.